LYPOLISE OF C-STAR?

Verbetering van de lichaamscontouren met de lipolysemethode wordt gedaan door middel van injecties met phosphatidylcholine (PPC). Meestal wordt deze stof gewonnen uit sojabonen.

 

"LYPOLISE (EN MESOTHERAPIE) OM LICHAAMSVET OP TE LOSSEN KUNNEN LELIJKE INFECTIES VEROORZAKEN"

Dit berichten onderzoekers recent in hun publicatie in de Journal of Clinical Infectious Diseases. Vetoplossende methoden waar geen mes meer aan te pas komt, worden steeds populairder, omdat de hersteltijd kort is en de ingreep vrijwel pijnloos. Maar feilloos is de methode niet en dat wordt te weinig gemeld door behandelaars.

 

"ONEIGENLIJKE VOORLICHTING OVER LYPOLISE-INJECTIE DUURT VOORT"

Ook in Nederland en België wordt geadverteerd voor Lypolyse-Injectie als een oplossing tegen cellulitis en plaatselijke vetophopingen. Geen haan die ernaar kraait of het wel werkt dan wel veilig is. In Amerika blijven medici er tegen waarschuwen omdat degelijk wetenschappelijk onderzoek en bewijzen erover ontbreken. In Amerika neemt een club als de The Physicians Coalition for Injectable Safety stelling tegen deze vorm van inspuitingen.Er is bovendien ook geen FDA goedkeuring voor de cocktails die gebruikt worden en er kunnen serieuze bijwerkingen optreden. Ook wetenschappelijke bewijzen voor de werking ervan ontbreken tot nu toe.

Het gebied wordt om de 1,5 cm geïnjecteerd in het vetweefsel. Het PPC dringt in de vetcellen binnen en doodt de vetcellen middels een biochemische reactie. De vetcellen worden afgebroken, waardoor het resultaat hiervan permanent is, zoals bij liposuctie en de C-Star Methode.

Bijverschijnselen zijn jeuk en een branderig gevoel. Vaak is er enige dagen sprake van een lichte zwelling en roodheid en voelt het gebied warmer aan. Soms zijn bloeduitstortingen zichtbaar. Het resultaat van Lypolise-Injectie is niet direct zichtbaar. Zodra de zwelling is verdwenen begint het herstel en afvoer proces, dit proces gaat tot 8 weken na de behandeling door. Hierna kan het effect van de eerste behandeling beoordeeld worden. Ook kan dan de procedure zo nodig herhaald worden totdat het gewenste resultaat is behaald. Hiervoor zijn doorgaans meerdere behandelingen nodig.

Lypolise kent minder nadelen dan liposuctie en het herstel is sneller, maar er wordt natuurlijk wel degelijk een lichaamsvreemde stof geïnjecteerd. Hierbij spelen de reguliere injectierisico’s zoals zwellingen of ontstekingen. Ook lijkt vooralsnog dat phosphatidylcholine (PPC) verder geen nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid. Er is echter weinig bekend over mogelijke effecten op de lange termijn. Zeker is wel dat Lypolise ook een pijnlijke ingreep is die gepaard gaat met pijnmedicatie.

 

DE C-STAR METHODE VAN SNEL AFSLANKEN ZONDER DIEET MAAKT GEEN GEBRUIK VAN LICHAAMSVREEMDE STOFFEN EN VEROORZAAKT OOK GEEN ZWELLINGEN OF INFECTIES