Facelift

HOE VERLOOPT EEN TRADITIONELE FACELIFT?

Voorafgaand aan de facelift bespreekt de plastisch chirurg de procedure en wordt gepraat over je verwachtingen en het mogelijke resultaat. De operatie vindt plaats onder volledige narcose en neemt ongeveer 3 uur in beslag. De plastisch chirurg maakt een incisie rondom het oor en op het hoofd. De huid van het gelaat wordt gedeeltelijk losgemaakt en in de juiste richting strak gespannen. Om de kaak- en kinlijn te verfraaien wordt vaak ook wat onderhuids vetweefsel weggehaald. Tot slot wordt de overtollige huid verwijderd.

 

RISISCO'S EN NADELEN VAN EEN FACELIFT

Een facelift is een operatie en daarom zijn er altijd risico’s aan verbonden. Gelukkig komen ernstige complicaties niet vaak voor. Bij rokers treden er gemiddeld vaker complicaties op, vanwege de slechtere doorbloeding van de huid. Het herstel van de huid kan bij rokers daarom langer duren en de kans bestaat dat de littekens minder mooi helen. Toch kunnen deze complicaties optreden:

• Nabloeding
• Infectie
• Zenuwletsel
• Zichtbare littekens
• Gevoelloosheid van de huid (herstelt meestal vanzelf)
• Oedeem

Na de facelift is het gelaat in elk geval wat gezwollen en blauw. Het wordt aangeraden om gedurende 1 week na de operatie en drukverband rondom het hoofd te dragen. Ijs kan helpen om de zwellingen te verminderen. Soms worden er drains in de wond aangebracht om overtollig vocht en bloed te laten afvloeien. Na een facelift moet je meestal een nachtje in de kliniek verblijven.

Door de facelift kan het gezicht wat pijnlijk aanvoelen. Met pijnstillers kan de pijn meestal worden weggenomen. Gedurende een week na de operatie wordt tillen en bukken afgeraden. Je moet de eerste periode slapen met een extra kussen, zodat het hoofd wat hoger ligt en er geen druk op het gelaat kan ontstaan. Ook mag je de eerste week na de facelift geen gezichtscrème, -maskers en –scrubs gebruiken. Mannen mogen niet scheren. Zonlicht moet ook vermeden worden tot de littekens netjes zijn geheeld.

De meeste mensen zijn na een facelift 10 tot 14 dagen uit de roulatie, vooral vanwege de zichtbare zwellingen en verkleuringen van de huid. De littekens zijn de eerste weken rood en goed zichtbaar. Na enkele weken trekt dit meestal bij tot er uiteindelijk een vrijwel onzichtbaar lijntje voor het oor overblijft.

 

ZICHTBAAR RESULTAAT

Het uiteindelijke resultaat van de facelift is niet direct te zien. Na enkele weken tot maanden, wanneer de zwellingen helemaal zijn weggetrokken en de huid volledig tot rust is gekomen, kan pas beoordeeld worden of het resultaat naar wens is. Het duurt vier tot zes maanden tot de lijnen in het gezicht, die zijn ontstaan door de uitzakking van de huid, helemaal zijn gladgestreken.

Een facelift stopt het verouderingsproces natuurlijk niet. Daarom zal de ingreep na enkele jaren herhaald moeten worden. Gemiddeld blijft het resultaat van een facelift 7 jaar zichtbaar

 

KOSTPRIJS VAN EEN TRADITIONELE FACELIFT

De kosten van een facelift liggen meestal tussen de €5000 en €9000. Gedeeltelijke facelifts kunnen al vanaf €2000 uitgevoerd worden.

 

FACELIFT MET DE C-STAR METHODE

De C-Star facelift behandelingen kennen geen enkele van bovengenoemde risico’s of nadelen van liposuctie: geen operatie, geen spuiten, geen bloed, geen pijn, geen wonden, geen littekens, geen hersteltijd, geen spanverbanden.  Bovendien zijn de behandelingstijden telkens kort en is er ook heel snel effect. Naast de grote veiligheid  is echter de kostprijs voor een C-Star kuur de grote troef.

Het enige “nadeel” dat mogelijk kan worden aangevoerd is dat er per behandeling bij C-Star minder vetmateriaal verwijderd kan worden dan bij facelift, die alles in één keer doet. Het resultaat na één behandeling is dus minder spectaculair dan bij facelift. Dit “nadeel” verandert echter in een voordeel als u het volgende in rekening brengt: door kleinere hoeveelheden vet te verwijderen met tussenpozen van een week krijgt de huid de gelegenheid om zich langzaam aan te passen. Bovendien zorgen de vacuüm, de radiofrekwenties en het coolingdown systeem van de C-Star er ook voor dat de vetcellen daadwerkelijk klein blijven en dus vlot afgevoerd kunnen worden via de normale natuurlijke stofwisseling.